29 December 2013

SAYURAN HIJAU TINGKATAN PENGELUARAN SPERMA

TIPS KESIHATAN - SAYURAN HIJAU TINGKATKAN PENGELUARAN SPERMA


Kesihatan badan kita mencerminkan apa yang kita makan. Tidak kurangnya dari segi kesihatan reproduktif. Lelaki yang pola makanannya yang teruk diketahui mempunyai jumlah sperma yang berkualiti rendah yang lebih banyak. Oleh itu , jika anda merancang untuk hamil, jangan lupa untuk mengingatkan suami anda untuk pengambilan makanan yang sihat.

sayur-sayuran
Kekurangan asid folik dalam badan boleh membawa kepada seorang lelaki yang dihasilkan bilangan sperma yang rendah atau kualiti sperma yang rendah. Sayur-sayuran hijau yang mengandungi vitamin C dan E mempunyai beberapa antioksidan yang telah terbukti berkesan untuk meningkatkan kualiti sperma. Ajak suami anda untuk mula menyukai sayur-sayuran seperti bayam , daun betik atau brokoli.

brokoli

Brokoli boleh membantu lelaki dalam meningkatkan kuantiti sperma dalam air mani. Brokoli adalah salah satu sumber terbaik asid folik dan vitamin B.

lycopene

Dalam tomato, tembikai, asparagus dan buah-buahan lain yang bahan merah dipanggil lycopene. Salah satu jenis antioksidan yang terbukti dapat mencegah kanser prostat dan juga meningkatkan kualiti air mani.

vitamin D

Penelitian membuat kesimpulan bahawa orang-orang yang mendapat banyak vitamin D mampu menghasilkan kualiti sperma yang sangat baik supaya lebih cenderung untuk mensenyawakan telur yang lebih besar.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by Faez laaaaaa