11 April 2016

KENAPA FILEM "THE JUNGLE BOOK" MENDAPAT RANTING 9.5 DARI 10

Hasil carian imej untuk the jungle book 2016 sinopsis

REVIEW l Filem The Jungle Book

Filem The Jungle Book menceritakan tentang kehidupan dan petualangan anak hutan bernama Mowgli (Neel Sethi). Mowgli merupakan seorang anak yang dibesarkan oleh keluarga serigala dan harimau kumbang. Suatu hari Mowgli terpaksa meninggalkan tempat kediamanya, kerana hukum hutan yang mengatakan anak manusia tidak dibenarkan tinggal di hutan dan harus bersama kelompok manusia. 

Hasil carian imej untuk the jungle book 2016 sinopsis
shere Khan seekor Harimau belang yang menyimpan dendam terhadap Mowgli dan ingin membunuhnya. Walaupun, Mowgli terpaksa akur meninggalkan keluarga Serigala demi menurut perintah Shere Khan, adalah kerana Mowgli tidak ingin Shere Khan melakukan apa-apa terhadap keluarga Serigala. 

Hasil carian imej untuk the jungle book 2016 sinopsis

Perjalanan Mowgli ditemani oleh sahabat dari kecil iaitu Bagheera. Bagheera seeokor Harimau kumbang yang menyelamatkan Mowgli ketika ayah Mowgli dibunuh dot dot dot. 

Perjalanan mereka dipenuhi onak dan liku ketika Bagheera ingin menghantar Mowgli ke perkampungan Manusia. 

 Hasil carian imej untuk the jungle book 2016

Baloo seekor beruang pemalas, ketika Mowgli disamping Baloo. Kisah mereka penuh gelak ketawa dan sedih. Gelagat yang dibawa oleh watak Baloo mampu menitiskan air mata kerana melihat lawak yang bersahaja sehingga tidak kering gusi. 

Korang nak tahu, ketika Baloo bersama Mowgli. Baloo banyak belajar erti kesabaran untuk mendapatkan sesuatu. 

Hasil carian imej untuk the jungle book 2016 raksha
                             
Korang nak tahu, filem ini sungguh menghayat hati dan memberi pengajaran yang berkesan kepada kita untuk kenal erti jati diri, kehidupan, sahabat, keluarga, kasih sayang, berusaha, tidak pantas mengalah dan bekerjasama di dalam kumpulan.

Filem ini sangat sesuai ditonton oleh semua golongan, kerana filem ini memberi dorangan positif dalam diri bahawa kehidupan itu tidak sulit jika kita bersabar dan menangani masalah dengan sebaik mungkin. 

"Bahawa kesusahan itu bukanlah sebuah beban. Ia adalah sebuah persediaan untuk menemui kesenangan, selepas kesulitan"

Secara kesimpulanya, korang wajib tonton filem ini. Untuk filem ini aku beri 9.5/10 kerana jalan cerita dan konsep yang dibawa.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by Faez laaaaaa