09 October 2017

PERKONGSIAN MENARIK DIRI CHE KIAH "DARI BIASA KE LUAR BIASA"

http://www.faezramly.com/

STORY l Perkongsian Menarik diri Che Kiah "Dari Biasa Ke Luar Biasa"

Dari Pegawai Bank bertukar menjadi seorang Agent Unit Trust sepenuh masa di RHBam bersama agensi Grow Your Wealth (GYW) di bawah bimbingan group IDA & LOKIE, Che Kiah atau nama penuhnya Siti Rokiah Binti Makhtar, bongsu dari 8 beradik yang berasal dari kampung tekad untuk berubah dari biasa ke luar biasa.

Setiap manusia dilahirkan mempunyai azam tersendiri, begitu juga Che Kiah yang dahulunya pernah dikategorikan dalam golongan "Badan Orang Besar" (BOB). Tidak pernah putus semangat, gadis ini berpegang pada prinsip setiap kemahuan harus dimulakan dengan usaha. Klik link disini untuk membaca artikel Che Kiah sebelum ini Gadis Bertubuh Besar Tawan Beberapa Puncak Gunung

http://www.faezramly.com/

Tapi segmen kali ini, bukan untuk memberi kesinambungan pada entri sebelum ini, tapi adalah kesinambungan perjalanan hidup seorang Pegawai Bank kepada Agent Unit Trust dan Perunding Kewangan di Agensi GYW di bawah naungan Dato Mahathir.

  • KENAPA ?
  • SEBAB APA ?
  • MENGAPA ? 

3 persoalan ini tentu pelik bagi kita yang tidak tahu income pasif seorang agent Perunding Kewangan yang tidak mempunyai gaji pokok dan hanya mempunyai komisyen semata-mata. Tidak sebelum ini, seorang yang berjawatan dan mempunyai gaji pokok yang tinggi, gara-gara hanya ingin menukar profesion sebagai Perunding Kewangan. 

http://www.faezramly.com/
Bersama team Ida & Lokie


http://www.faezramly.com/
Minum petang sambil review sales

Gadis kelahiran Tanah Merah, Kelantan ini menjawab dan mengatakan adalah kerana dia ingin ubah diri dari biasa ke luar biasa. Apa yang ingin dia sampaikan, pendapatan dalam bidang Perunding Kewangan adalah "tidak terhad" dan masa sangat flexibel.  Apa yang Che Kiah target income, mustahil ia cuma angan-angan dengan syarat "RAJIN"

"Selain itu, kerjaya sebagai Perunding Kewangan ini boleh bantu rakyat Malaysia yang tak kira latar belakang untuk membuat simpanan yang lebih baik, terurus dan sistematik" kata Che Kiah gadis menyimpan hasrat untuk berjaya. 
Che Kiah juga mengakui bahawa kerjaya yang dilakukan sekarang sangat seronok, selain menikmati income yang lumayan, dia juga dapat menolong dan memberi nasihat secara percuma kepada mereka yang ingin membuat simpanan dengan cara dan tempat yang betul.  

Kata Che Kiah juga, pertama kali dia sebagai Perunding Kewangan, dia mula fikir sejenak "boleh ke aku buat ?, macam mana nak dapatkan client dan database ?, bagaimana untuk bercakap dengan mereka (client)" pertanyaan itu bermain difikiran Che Kiah. 

Bukan itu sahaja, Che Kiah juga dipertemukan dengan kumpulan yang tidak kenal erti lelah untuk mengajar dan memberi ilmu, serta latihan yang secukupnya. Setiap kemahuan pasti ada jalanya, berpegang pada keyakinan diri, Che Kiah terus melangkah demi perkongsian yang berkonsepkan simpanan.


http://www.faezramly.com/
Jamuan ketika Hari Raya Aidilfitiri

http://www.faezramly.com/
Dream car yang perlu kecapi
http://www.faezramly.com/
Menyertai konvo Funride bersama team Che Kiah
Kata Che Kiah sampai bila perjalanan hidup kita terus makan gaji, ikat perut, dan hanya memandang orang lain menggunakan kereta mewah yang mereka impikan,  walhal kita boleh kecapi apa yang kita impikan dengan berbekalkan Rajin, Usaha, Tawakal dan menanam sifat ingin berjaya. http://www.faezramly.com/
Bersama Dato Mahathir CEO GYW 

http://www.faezramly.com/
Keluarga yang banyak memberi sokongan
http://www.faezramly.com/
Gambar candid bersama Kak Ida 
http://www.faezramly.com/
Bersama team Che Kiah di bawah naungan GYW
http://www.faezramly.com/
Aktiviti Weekend bersama team Che Kiah
Che Kiah rasa, Che Kiah banyak lepas peluang. Che Kiah akui sebelum ini rata-rata kawan Che Kiah tawarkan untuk menjadi agent Unit Trust RHB. 

Tapi, perasaan takut dan tidak yakin menyelubungi diri Che Kiah. Syukur Che Kiah masih belum terlambat untuk mengubah diri dari biasa ke luar biasa.  

Akhir kalam, Che Kiah taknak orang lain macam Che Kiah, peluang emas di depan mata tapi masih lagi memikirkanya. Che Kiah harap korang diluar sana jangan terlepas peluang ini, kerana peluang kerjaya ini sebenarnya memberikan pendapatan yang tiada limit dengan syarat "RAJIN"

http://www.faezramly.com/
Bersama Upline Che Kiah iaitu Abang Lokie

http://www.faezramly.com/


Tips untuk berjaya dari Che Kiah
- Berpegang pada matlamat hidup yang jelas
- Tanamkan sifat Rajin dengan berbekalkan usaha 100% 
- Bergaul dikalangan orang yang berjaya dan positif
- Menetapkan jangka masa untuk mencapai sesuatu matlamat
- Buang sifat "MALAS" untuk berjayaJOM SERTAI CHE KIAH MENJADI PERUNDING KEWANGAN SEPENUH MASA ATAU  SEPARUH MASA DI RHBam SEKARANG! 

FACEBOOK:Che Kiah (click)

INSTAGRAM:
chekiah_makhtar

WHATAPPS / CALL:

01126805745

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Faez Ramly Copyright © 2016. Designed by Faez laaaaaa